Parekura Bay House / Bossley Architects

first_img Year:  Parekura Bay House / Bossley ArchitectsSave this projectSaveParekura Bay House / Bossley Architects Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924238/parekura-bay-house-bossley-architects Clipboard Parekura Bay House / Bossley Architects Pete Bossley, James Brodie, Brad Balle, Don Mckenzie New Zealand Photographs:  Simon Devitt Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Bossley Architects Year Completion year of this architecture project CopyHouses•New Zealand 2019 “COPY” ArchDaily Lead Architects: CopyAbout this officeBossley ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNew ZealandPublished on September 04, 2019Cite: “Parekura Bay House / Bossley Architects” 04 Sep 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?珀尔库拉海岸别墅 / Bossley Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Products translation missing: en-US.post.svg.material_description “COPY” Save this picture!© Simon Devitt+ 17Curated by Paula Pintos Share Projects Products used in this ProjectRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectEngineering:Brown and ThompsonLandscape:Boffa MiskellConsultants:Soil + RockContractor:Phil LeachCountry:New ZealandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Simon DevittText description provided by the architects. The site is a relatively constrained valley which runs north towards the sea, with prominent headlands to the east and west. It is planted with regenerating natives, with an open lawn area between the house and the sea.Save this picture!© Simon DevittAlthough the overall site is 5.3ha, the Buildable Area is relatively small, constrained by the road to the south, the sloping land to east and west, and the 30m Foreshore Setback. An archaeological site has a 10m setback from the western side boundary, and the Geotechnical Engineers identified a ‘building Limit Line” which restricted building to the west of the valley floor. A 5m rolling maximum height provided another tight restriction.Save this picture!© Simon DevittSave this picture!1st floor planSave this picture!© Simon DevittThe house is another iteration of our “encampment” houses, whereby three separate wings sit almost parallel to each other, following the slope of the land and gently rotating in plan as the drop down the hill. Levels were set up to ensure views from each wing over the one in front. This ensures they fit well in the landscape and minimises the impact of a single large building when viewed from the sea. Planting between the wings provides additional concealment of the true size of the building.Save this picture!© Simon DevittThe bottom wing houses Living, Kitchen, Dining, and a very generous terrace. The mid-level contains three bedrooms. The upper wing is a self-contained guest house. Save this picture!SectionsThe clients wanted concrete. Rather than a concrete walled house, we developed a language using finely detailed exposed frames of pre-cast concrete, with lightweight framing clad in through-colour Eterpan as infill. This creates a lovely rhythm, articulates the masses, and breaks the expanse of roof when viewed from above. The glazed walls are patterned with infill panels of plywood.         Save this picture!© Simon DevittLarge overhangs to the majority of the windows provide shading for efficient solar control, and also ensure the windows are recessed to reduce visibility from the sea by minimising the reflection from glazing.Save this picture!© Simon DevittProject gallerySee allShow lessBacopari House / UNA ArquitetosSelected ProjectsKZ Apartment / Nildo JoséSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/924238/parekura-bay-house-bossley-architects Clipboard Manufacturers: Neolith, Vectorworks, APL NZ, Duravit, Inlite, Laufen, Chant, Equus warmroof, Eterpan Xpressclad, Meta mixers, Trimble Navigation, VM Quarts Zinc, leisurelite supreme, solaris opening louvres Photographslast_img read more